ONTDEK MADRID OP DE FIETS

Een stad als Madrid is heel goed geschikt om op de fiets te ontdekken. Het klimaat leent zich prima voor fietstochten en op de fiets ben je gezond bezig. Je kunt met de fiets ook meer plekjes ontdekken en zien dan wanneer je in een bus zit. Er zijn volop mogelijkheden om Madrid op de fiets te ontdekken. Je kunt natuurlijk een fiets huren en vervolgens zelf op pad gaan. Maar je kunt ook deelnemen aan een fietstocht door Madrid met een ervaren gids die je van alles laat zien en ook veel interessante informatie en tips kan geven.

Fietstours door Madrid

In Madrid kun je deelnemen aan verschillende fietstours. Deze fietstochten met gids (Nederlandstalig en bij sommige tours Engelstalig) kun je reserveren bij Baja Bikes. Dit bedrijf is gespecialiseerd in fietstochten in steden over heel de wereld.

Er zijn verschillende fietstochten die je kunt boeken, waarvan de Madrid Highlights Fietstour veruit de meest populaire is. Binnen een tocht van ongeveer 3 uur bezoek je de belangrijke bezienswaardigheden van Madrid zoals de Plaza Cibeles, het Koninklijk Paleis, het Retiro Park, het Prado, het Plaza Mayor en de Almudena Kathedraal. Andere leuke fietstochten in Madrid zijn de studentenfietstocht en de ‘Dictatuur & Democratie’ fietstocht die vooral bedoeld is voor wie meer wil weten over de Spaanse Burgeroorlog en de democratie.

Onze ervaring met de Madrid Highlights fietstour

Wij hebben de Madrid Highlights gedaan met Baja Bikes en daarvan een uitgebreid verslag met veel foto’s gepubliceerd op Madrid in één dag – Madrid op de fiets.

Ga je met kinderen naar Madrid? Dan is de ‘Naar Madrid met kinderen‘ fietstocht een absolute aanrader. In een relaxt tempo en via veilige fietsroutes ga je met je kinderen Madrid ontdekken. Dat gebeurt natuurlijk onder begeleiding van een enthousiaste Nederlandse gids. Binnen een tijdsduur van 3 uur (inclusief de nodige stops) zie je de leukste plekken van Madrid. Kinderfietsen en kinderzitjes zijn beschikbaar.

Voetballiefhebbers zouden we de Real Madrid Fietstour aan willen bevelen. Tijdens deze vier uur durende fietstocht duik je in de roemruchte geschiedenis van deze Spaanse topclub en bezoek je het Bernabéu stadion waar Real Madrid zijn thuiswedstrijden speelt.

Houd je van lekker eten? Dan is de Madrid fietstocht met tapas waarschijnlijk iets voor jou. In basis is het een fietstocht die hetzelfde is als de Madrid Highlights fietstocht, alleen bezoek je nu tijdens de fietstocht ook een populair Madrileens tapasrestaurant waar je enkele tapas geserveerd krijgt.

Fietstours door Madrid

Reserveren

Vooraf reserveren is een must. Zonder reservering kun je niet mee. Voor de Nederlandstalige Madrid Highlights Tour geldt dat deze soms vrij snel uitverkocht zijn en dat op tijd reserveren daarom wel handig is. Dat is echter zonder risico, want je hoeft niet vooraf te betalen en je mag gratis wijzigen of annuleren. Mocht het weer je niet aanstaan dan cancel je de trip gewoon of je verschuift hem naar een andere dag. Als er regen valt tijdens de fietstocht dan zijn er ook gratis ponchos beschikbaar.

BEKIJK ALLE FIETSTOURS IN MADRID