HOP-ON HOP-OFF BUS IN MADRID

De leukste en gemakkelijkste manier om Madrid te ontdekken is door middel van een zogenaamde hop-on hop-off bus. Dit zijn toeristenbussen die langs een speciale route rijden waarbij er vooral langs en naar attracties en bezienswaardigheden gereden wordt. Langs de route kun je onbeperkt in- en uitstappen gedurende de geldigheid van je ticket. De uitstapplekken zijn altijd bij toeristische bezienswaardigheden, monumenten, musea of attracties. Soms moet je nog een klein stukje lopen. Het grote voordeel is dat je niet teveel na hoeft te denken hoe je ergens met het reguliere openbare vervoer komt. De route is optimaal voor wie een stedentrip naar Madrid maakt.

De bus

In Madrid wordt gereden met open dubbeldekkerbussen. Er is maar één aanbieder van hop-on-hop-off bussen in Madrid en dat is City Tour Madrid. Dat scheelt een hoop keuzestress, want je hoeft niet het aanbod van meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. City Tour Madrid rijdt met duidelijk herkenbare rode bussen.

Je kunt er voor kiezen om binnen te zitten op het onderste dek of om vanaf het open bovenste dek een optimaal uitzicht te hebben op alles wat er onderweg te zien is. Als je op het bovendek zit moet je er rekening mee houden dat de zon flink fel kan zijn in de zomer. Insmeren met een anti-zonnbrandcrème en het gebruik van hoeden of petjes is dan wel aangeraden. Het onderste dek kan in de winter verwarmd en in de zomer gekoeld worden.

hop-on hop-off bus in Madrid

In de bus kun je via de gratis audiogids luisteren naar informatie over Madrid en de plekken waar je langs rijdt. Deze audiogids is in verschillende talen beschikbaar, waaronder in het Nederland. Engels en Duits. De hoofdtelefoons zijn inbegrepen in de prijs.

Binnen Madrid worden twee verschillende routes gereden, die elkaar deels overlappen. De meest populaire route is die door het historische centrum van Madrid. Deze rijdt onder andere door de Gran Via, langs het koninklijk paleis, over Plaza de Espana en langs de belangrijkste musea van Madrid. Route 2 heeft als thema ‘Modern Madrid’ en rijdt langs het Retiro Park, de Puerta de Alcala, het Real Madrid Stadion en de Plaza de Colón.

Twee routes in één dag: onze ervaring

Je kunt beide routes met de hop-on-hop-off bus door Madrid gemakkelijk op één dag doen. In het blogartikel ‘Madrid in één dag: Madrid met de toeristenbus’ zie je een uitgebreid verslag van een dag met de hop-on-hop-off bus door Madrid.

Tijden en frequentie

In het zomerseizoen (maart t/m oktober) rijden de bussen van 09:00 tot 22:00 uur. De frequentie van de bussen is in deze periode zeer hoog: iedere 8-9 minuten rijdt er een bus. In de winter (november tot en met februari) gaan de bussen om 10:00 uur rijden en stoppen ze om 18:00 uur. De frequentie waarmee er gereden wordt ligt dan op iedere 14-15 minuten. Dat betekent ongeveer 4 bussen per uur.

Tickets kopen

Je kunt tickets kopen met een geldigheid van één dag of van twee opeenvolgende dagen. Omdat het prijsverschil tussen deze twee tickets niet zo groot is zouden wij voor het tweedaagse ticket gaan. Voor een paar euro extra kun je een extra dag door Madrid reizen. Kinderen t/m 6 jaar reizen gratis mee, voor kinderen van 7 t/m 16 jaar geldt er een gereduceerd tarief. Gedurende geldigheid van je ticket mag je onbeperkt meereizen op beide busroutes en zo vaak in- en uitstappen als je wilt.

RESERVEER TICKETS VOOR DE HOP-ON-HOP-OFF BUS